На Вінниччині ввели в експлуатацію роботизовану ферму

17 червня 2020 242 0
На Вінниччині ввели в експлуатацію роботизовану ферму
Villa Milk

Компанія Villa Milk з Вінниччини ввела в експлуатацію роботизовану ферму за європейськими стандартами. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Тут встановили обладнання компанії «ДеЛаваль» VMS V300, яке поки не має аналогів ні в Україні, ні на пострадянському просторі», — розповів Михайло Федчишен, співзасновник Villa Milk, директор «Україна-О».

За його словами, в комплексі працює два роботи. Всі виробничі процеси на фермі повністю автоматизовані, управляти ними можна як безпосередньо на місці, так і віддалено. Робот-дояр обладнаний контрольною функцією InControl, яка фіксує великий обсяг даних від кожної корови під час кожного доїння, обробляє їх, аналізує і передає у вигляді візуальних звітів.

Він також зазначив, що при використанні сучасної системи доїння надої від кожної корови збільшилися на 1,5-2 л. А продуктивність комплексу наразі складає в середньому 30 л на добу. Тобто загальна потужність цього комплексу — понад 4 т молока.

«Роботизована ферма — це другий комплекс Villa Milk. Перший — напівзруйнований молочний комплекс повністю модернізували у 2015 році. Дійне стадо поки налічує 275 корів, а загальне поголів'я ВРХ — 660 голів», — вказується в повідомленні.

У майбутньому компанія має намір вийти на 360 голів дійного стада.

Згідно з повідомленням, молоко з роботизованої ферми потрапляє на переробний завод Villa Milk, розташований в 60 м. Він випускає понад 20 найменувань молочної продукції під однойменним брендом.

Виконано за допомогою Disqus