Україна посідає друге місце у світі з виробництва черешень

13 липня 2020 77 0
Україна посідає друге місце у світі з виробництва черешень
pixabay.com

За даними Української асоціації аграрного експорту, Україна посідає друге місце у світі за обсягом виробництва черешень. Про це розповів голова Української асоціації аграрного експорту (УААЕ) Дмитро Крошка, пише Інформ-UA.

За його словами, українські садівники вирощують колосальні обсяги ягоди — 133 тис. т щороку. Але при цьому, лише 20% черешні вирощують професійні аграрії.

«Фермери, які закупили необхідну техніку та обладнання, працюють системно, при цьому створюючи додаткові робочі місця, можуть виступати в ролі експортерів. Проте вони вирощують лише близько 24 тис. т черешні. Всього в Україні під вирощування ягід відведено 23 тис. га землі, на професійний сегмент припадає лише 7,5 тис. га. Це дуже великі площі, і не кожна держава може дозволити собі виділити стільки землі під вирощування одного виду ягоди», — каже Дмитро Крошка.

Також він зауважує, що хоча Україна посідає 2 місце у світі з вирощування черешні, але, на жаль, за ефективністю технологій захисту ягід, наша країна пасе задніх. У промисловому виробництві аграрії їх практично не застосовують, обробляються лише експериментальні ділянки.

Читати за темою: Ціна на українські ягоди рекордно висока і падати не буде — прогноз

Виконано за допомогою Disqus