Фермери Миколаївщини звинувачують СБУ у зриві жнив

10 липня 2020 5617 0
Фермери Миколаївщини звинувачують СБУ у зриві жнив
agronews.ua

Керівник СБУ Миколаївської області Віталій Герсак дав команду своїм підопічним зривати збір урожаю місцевим фермерам. Наразі відбуваються обшуки. Про це повідомляє agronews.ua.

Зазначається, що все це відбувається навколо ДП «Племрепродуктор «Степове», в інтересах колишніх контрагентів цього підприємства. 

«Фактично керівник СБУ виконує платне змовлення з Юрієм Кормишкіним по дестабілізації роботи і «віджиму» врожаю фермерських господарств, які обробляють там землю. Юрій Кормишкін колишній співробітник по боротьбі з організованою злочинністю, який за останній час дуже швидко став «аграрієм»  — використовує тиск правоохоронних органів на фермерів та державні підприємства», — йдеться у матеріалі.

Миколаївські журналісти неодноразово фіксували зустрічі Кормишкіна з Герсаком.

Головний редактор «НикВести» Олег Деренюга у своєму Telegram-каналі опублікував фото, на якому видно як депутат Юрій Кормишкін, Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, її помічниця Оксана Корсак, її замісник Тахір Садрідінов виходять з будівлі обласного управління СБУ в Миколаївській області.  

«Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко разом зі своєю помічницею Оксаною Корсак залишають будівлю Управління СБУ в Миколаївській області. Слідом за ними виходять представники фракції «Наш край» Юрій Кормишкін і Тахір Садрідінов. Ці фото вкотре підтверджують, що обласне управління СБУ перетворилося в основний центр прийняття політичних рішень в регіоні», — зазначає Олег Дернюга.

Адвокат Костянтин Пасіка, який знаходиться на місці заявляє: по-перше — парадоксальним є те що вся справа базується на свідченнях працівника, який працював у 2017 р.; по-друге — слідчий суддя не запитував ніяких документів з підприємства. І взагалі це підзвітність НАБУ, тобто це фактично повне беззаконня і тиск на фермерів.

Виконано за допомогою Disqus