На Сумщині запустили елеватор, що безкоштовно прийматиме фермерське зерно

13 липня 2020 192 0
На Сумщині запустили елеватор, що безкоштовно прийматиме фермерське зерно
Kurkul.com

Компанія A.G.R. Group, президентом якої є Мисак Хідірян, відкрила новий «Середина-Будський елеватор» в Сумській області. Потужність першої черги зерносховища — 28 тис. т, інформує Elevatorist.com.

«Це перший елеватор, перша проба по входженню в новий вид бізнесу — перевалку і зберігання зерна. Ми спеціально зробили його досить дорогим і складним в технологічному плані для того, щоб підкреслити своє серйозне ставлення до справи. Також плануємо збільшувати обсяги елеватора, і думаємо про подальше будівництво нових елеваторів. Так що це тільки початок великого шляху для нашого агрохолдингу», — прокоментував відкриття підприємства голова правління ТОВ «ЕЙ ДЖІ ЕР ГРУП» Ігор Шестопалов.

Президент компанії Мисак Хідірян подякував усім партнерам, які брали участь в будівництві, і пояснив, чому A.G.R. Group взялася за реалізацію такого проекту.

«Спочатку ми заходили сюди, щоб більше займатися вирощуванням зерна. Але потім побачили, що в Чернігівській і Сумській областях не зовсім достатньо потужностей для того, щоб перевалювати навіть те, що самі виростили. Без елеватора тут нема чого купувати землі, тому що тоді доведеться весь час працювати в мінус», — розповів Мисак Хідірян.

На елеваторі максимально автоматизували всі технологічні процеси, тож працюватиме лише 21 особа.

Потужності зберігання першої черги «Середино-Будського елеватора» представлені чотирма силосами TORNUM на плоскій підставі, обсягом одноразового зберігання 7 тис. т кожен. Крім цього, на елеваторі встановили кілька оперативників загальною потужністю 2 тис. т.

На підприємстві розповіли, що для фермерів приймання зерна буде безкоштовним. У добу на елеватор зможуть приймати 3 тис. т зерна. На території є 5 залізничних гілок, також встановили залізничні ваги ЗД-Булат-В2-15М-150-SZ, щоб підприємство могло за добу вантажити маршрут.

Зерносушарка і транспортне обладнання на підприємстві теж від TORNUM. Потужність зерносушарки становить 52 т на годину.

Очищати зерно на «Середино-Будському елеваторі» будуть двома сепараторами компанії «ОЛІС» — «Горизонт К-400» і «ПРОМІНЬ ЗСО-200». Лабораторія на «Середина-Будському елеваторі» укомплектована експрес-аналізатором Infratec 1241. Також на підприємстві встановлено автоматичний пробовідбірник ПВМП-1Т У2 «Елеваторпромсервіс».

Виконано за допомогою Disqus