Черкащина жнивує: середня врожайність пшениці 4 т/га

14 липня 2020 335 0
Черкащина жнивує: середня врожайність пшениці 4 т/га

За оперативною інформацією, станом на 9 липня сільгосппідприємства Черкаської області розпочали збір ранньої групи зернових та зернобобових культур, зокрема озимої пшениці та озимого  ячменю. Повідомляє прес-служба Департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

Відповідно до оперативного розрахунку по всіх категоріях господарств, загальна  площа до збирання зернових становить 715,0 тис. га із них: майже 250 тис. га становить — рання група.

Слід зазначити, що в області посіяно рекордні площі кукурудзи на зерно — 460  тис. га (2019 р. — 414 тис. га).

Крім того  площа до збирання озимого ріпаку складає 13 тис. га.

Лідерські позиції за темпами збору утримують господарства Городищенського, Золотоніського, Чигиринського, Черкаського та Шполянського районів. Середня врожайність на зібраних площах озимої пшениці становить 4 т/га та озимого ячменю — 3,4 т/га.

Рясні дощі на більшості площ регіону, разом з високою вологістю повітря спричинили уповільнення темпів збирання ранніх зернових та зернобобових  культур. За сприятливих агрометеорологічних умов, жнива ранніх культур плануються завершити протягом двох тижнів.

Читати за темою: Названо області з найвищою врожайністю зернових

Слідкуйте за жнивною кампанією і залишайтеся в курсі останніх новин разом з Kurkul.com та «Урожай онлайн 2020». Проєкт створений в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна».

Виконано за допомогою Disqus