Україна може оновити рекорд виробництва кукурудзи — прогноз

29 липня 2020 246 0
Україна може оновити рекорд виробництва кукурудзи — прогноз

За оцінками аналітиків, урожай кукурудзи у 2020 р. формується на площі в 5,4 млн га. В результаті валовий збір культури може досягти чергового рекорду в 36,6 млн тонн, повідомляє ІА «АПК-Інформ».

Зазначається, що ще в червні були певні сумніви з приводу збереження високих показників урожайності зернової. Але погодні умови дозволили зробити позитивні зміни, і наразі цей показник оцінюється в 7 т/га.

«Щоразу при формуванні рекордних урожаїв досить гостро стає питання його ефективного збуту та цінових коливань. Експортний потенціал українського ринку кукурудзи майбутнього сезону ми оцінюємо у 29 млн т. Великою підмогою для реалізації очікуваного високого врожаю може стати нарощування закупівель ключовими імпортерами. Зокрема, очікується, що у 2020/21 МР ЄС може збільшити імпорт кукурудзи на 1,5 млн тонн, а Єгипет — на 0,7 млн тонн. Саме ці країни є основними покупцями української зернової, а приріст їхнього імпорту з лишком покриє збільшення виробництва в Україні», — вважає аналітик АПК-Інформ Андрій Купченко.

За його словами, також не можна не відзначити підвищення інтересу до глибокої переробки кукурудзи в Україні. При стабільно профіцитній сировинній базі інвестори вбачають все більше можливостей для будівництва подібних підприємств.

«Чи стане поточний кризовий період поштовхом для розвитку цієї галузі, покаже час», — підсумував Андрій Купченко.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus