Ціни на живець свиней знизяться — прогноз

26 серпня 2020 93 0
Ціни на живець свиней знизяться — прогноз
pixabay.com

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» оприлюднив прогноз закупівельних цін на свиней в живій вазі на 24 по 30 серпня 2020 р., а саме на рівні 45-46 грн/кг. Повідомляє пресслужба Асоціації 

«По завершенню святкових вихідних попит на свинину знизиться, а з ним — і прогнозні ціни на живих свиней. Збільшення виробництва курятини в Україні й втрата нею частини запланованого експорту призвели до відчутного зниження цін на цей вид м’яса та його активного просування на ринку через нові формати реалізації та розширення продуктового асортименту, що додатково впливає на попит на свинину, пропозиція якої на ринку, за оцінками операторів, є достатньою», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Алкоголь робить м’ясо свиней смачнішим — дослідження

Зазначається, що в країнах Євросоюзу впродовж останніх тижнів ціни стабілізувалися. Найбільший м’ясопереробний комбінат Німеччини у м.Реда-Віденбрюк нарешті відновив експорт до Китаю.

«Саме через зупинку цього заводу утворились наймасштабніші в ЄС затримки у ланцюгу виробництва свинини. Враховуючи нові стандарти організації виробничого процесу, потужність забою на заводі впала з 25 тисяч до 17 тисяч свиней на добу. Низка інших великих заводів у Нідерландах, Данії та Бельгії досі не повернулися до нормальної роботи», — додали в Асоціації.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою