Наступного сезону фермерам стануть доступні 3 нові гібриди овочевої кукурудзи

1 вересня 2020 42 0
Наступного сезону фермерам стануть доступні 3 нові гібриди овочевої кукурудзи
Kurkul.com

Українським фермерам представили 558 експериментальних гібридів цукрової та овочевої кукурудзи Всеукраїнського наукового інституту селекції (ВНІС) під час Днів солодкої кукурудзи, які пройшли на Київщині 20-21 серпня 2020 р. Про це йдеться у матеріалі «Солодка кукурудза завойовує місце під сонцем: гібриди та секрети вирощування» на SuperAgronom.com.

Зазначається, що на демо-полігоні також було продемонстровано 120 гібридів із чилійського зимового розсадника. І лише 9 — уже комерціалізованих, зареєстрованих гібридів, що вже сіють українські виробники, та ще 3 нові, які надійдуть на ринок в наступному сезоні.

Серед новинок, які були представлені аграріям гібриди:

Мегалодон — пізньостиглий, 82-86 днів. Вміст цукрів 22%. Довжина качана 22-23 см. Призначений для свіжого ринку, заморожування, консервування. Стійкий до пониження температури. Має крупне зерно.

Діадема — 52-54 дні. Формує 1-2 округло-конусовидні галузисті качани довжиною 18-22 см, виповнені маленькими качанчиками довжиною 2-3 см. Використання — свіжий ринок, консервування. Дає 2 врожаї за сезон. Має від’ємну калорійність, тобто на перетравлення витрачається більше калорій, ніж надходить із її споживанням.

Чокло — гібрид овочевого спрямування.

Виконано за допомогою Disqus