На півдні України з’являться сади мигдалю української селекції

3 вересня 2020 87 0
На півдні України з’являться сади мигдалю української селекції
Kurkul.com

В Мінекономіки затвердили майнові права інтелектуальної власності на одразу кілька сортів мигдалю української селекції. Саджанці рослин будуть вирощувати в різних районах Одеської області. Про це написав Василь Бабанський, віце-президент Української горіхової асоціації, на своїй сторінці в Facebook.

Зазначається, що вже наступний рік може стати стартовим роком закладки мигдальних садів в Україні.

«Мигдалю української селекції бути! Наказом Мінекономіки від 19 серпня 2020 року № 1595-20 затверджено виникнення мого майнового права інтелектуальної власності на сорти мигдалю Луїза, Джоржия, М41 Алекс і Е5 Борозан», — йдеться у повідомленні.

Василь Бабанський зазначає, що вперше в Україні організовано базовий розплідник з вирощування саджанців сортового мигдалю. Базовий розплідник передбачає наявність маточного фонду, посівного відділення, шкілки окулянтов.

«З урахуванням розширення зон вирощування мигдалю, прийнято рішення про вирощування саджанців в різних районах Одеської області, півночі — Балтському районі, півдні — Ізмаїльському та Болградському районах. Досвід Одеського регіону свідчить про успішність промислових садів мигдалю, вони можуть бути альтернативою традиційному землеробству», — написав експерт.

В рамках програми ВГО «Українська горіхова асоціація» буде проведений «Круглий стіл» з обговорення перспектив розвитку мигдалевого виробництва.

Читати за темою: На Івано-Франківщині створили кооператив зі збирання грибів та ягід

Виконано за допомогою Disqus