У Канаді представили прототип роботизованої платформи для сільського господарства

6 вересня 2020 42 0
У Канаді представили прототип роботизованої платформи для сільського господарства
traktorist.ua

Канадська компанія Korechi Innovations презентувала прототип роботизованої платформи RoamIO, яка призначена для виконання різноманітних сільськогосподарських робіт. Про це повідомляє Traktorist.ua.

За словами виробника, модель RoamIO є представником категорії малих, гнучких та економічних роботів. Швидкість руху становить 6 км/год, живлення забезпечує акумулятор, який витримує до восьми годин та розрахований на 3000-4000 циклів зарядження.

«Робот може перевозити 300 кг вантажу, створюючи тиск на ґрунт 0,2 кг на см². Навігацію забезпечує система LiDAR та радар на борту, який використовує сигнали RTK GPS. Таким чином, завдання роботу можна надсилати безпосередньо під час роботи», — йдеться у повідомленні.

Темно-сіра рама була встановлена ​​компанією Haggerty для оснащення машини оптичним сканером ґрунту для картографування полів, сівалкою тощо.

«У випробуванні, роботу знадобилося 6 годин для сканування 18 га поля при ширині сівби 12 м. У цілому, робот здатен опрацювати 16-20 га/день, у той час, як людина-оператор робить половину», — зазначають виробники.

Наразі ціна для серійних моделей становить  € 63 тис. Виробник гарантує 10 років автономної роботи.

Читати за темою: В США створили робота, який збирає урожай овочів та фруктів

Виконано за допомогою Disqus