Майже половина пшениці із усього врожаю в Україні буде продовольчою — думка

3 вересня 2020 89 0
Майже половина пшениці із усього врожаю в Україні буде продовольчою — думка
Kurkul.com

За оцінками «УкрАгроКонсалт» в поточному році із загального врожаю пшениці 47% буде продовольчої. Про це розповіла голова підрозділу аграрних ринків і продуктів переробки компанії «УкрАгроКонсалт» Єлизавета Малишко на 17-й Міжнародній конференції BLACK SEA GRAIN, інформує Latifundist.com.

Експерти прогнозують урожай пшениці в Україні в 2020 р. на рівні 25,9 млн т. На експорт, за прогнозами, в поточному сезоні Україна відправить 17,5 млн т пшениці, що на 3 млн т менше, ніж минулого року. Експерт також відзначила, що з 1 липня по 28 серпня 2020 р. закордонні країни імпортували з України 4,2 млн т української пшениці.

«Активному експорту сприяють вищі ціни на пшеницю, ніж минулого року. У зв'язку з цим очікування щодо цін досить оптимістичні», — пояснила Єлизавета Малишко. 

Вона також вказала, що форварди на пшеницю на грудень 2020 р. заключають по $220 за т

«Але не можна виключати впливу на ціну врожаю пшениці в Канаді та Австралії, де рекордні врожаї пшениці», — підкреслила глава підрозділу аграрних ринків і продуктів переробки компанії «УкрАгроКонсалт».

Нагадаємо, що з початку поточного маркетингового року (липень-серпень 2020 р.) Україна експортувала понад 7,97 млн ​​т зернових культур, зокрема, понад 5,16 млн т пшениці (у тому числі продовольчої — майже 3,9 млн т, фуражної — 1,3 млн т), ячменю — 2,13 млн т, кукурудзи — 543 тис. т.

Читайте також: Фермери можуть втратити третину врожаю пізніх зернових культур

Виконано за допомогою Disqus