Сівалка Väderstad Tempo показала високу ефективність точного висіву

9 вересня 2020 89 0
Сівалка Väderstad Tempo показала високу ефективність точного висіву
traktorist.ua

Компанія Väderstad з 2017 р. має високий показник точності роботи сівалки точного висіву Tempo L 16. Дослідження було проведено фахівцями Українського науково-дослідного інституту (УкрНДІПВТім. Л. Погорілого). Про це повідомляє Тraktorist.ua.

«Кожна насінина соняшника має різну форму і величину, що ускладнює роботу сівалок точного висіву. У більшості сівалок, насіння вільно падає по насіннєпроводу у ґрунт. У разі збільшення швидкості руху зростає вібрація і точність розподілу насіння в рядку значно погіршується, збільшується кількість пропусків та двійників. Проте, у сівалці Väderstad Tempo L 16  насінина рухається під дією надлишкового тиску повітря.Насіння переміщується швидше, час руху менший, за рахунок цього насінина потрапляє у ґрунт з більшою точністю. Тому вібрації й специфічна форма насіння не впливають на якість сівби», — йдеться у повідомленні.

Польові дослідження були проведені на угіддях господарства «Вест АгроГруп» фахівцями Українського науково-дослідного інституту (УкрНДІПВТім. Л. Погорілого). 

Незважаючи на складну конфігурацію поля, сівалка Tempo L 16 за 24 години роботи виконала сівбу соняшника на 479,73 га за середньої швидкості руху 20,8 км/год, питомі витрати пального становили 2,8 л/га.

Дослідження продемонструвало високий рівень якості висіву за заданої норми 68 тис. шт./га. Середній інтервал між насінинами в рядку — 19,31 см, процент варіації інтервалів — 13,1%.

Виконано за допомогою Disqus