Фермери Сумщини створять кооператив

16 грудня 2015 135 0
Головою Асоціації фермерів та приватних землевласників Сумської області одноголосно було обрано Михайла Махітку
Fdeti.ruГоловою Асоціації фермерів та приватних землевласників Сумської області одноголосно було обрано Михайла Махітку

Головою Асоціації фермерів та приватних землевласників Сумської області одноголосно було обрано Михайла Махітку. Це сталося на підсумковому з’їзді членів асоціації, що відбувся 15 грудня на базі Сумського НАУ.

«Асоціація планує залучати до громадської роботи якомога більше членів. Ми хочемо брати участь у розробці законопроектів і контролювати владу, як громадська організація», — сказав голова.

На думку Михайла Махітки, головна проблема фермерства лежить у законодавчому полі, оскільки законодавство не працює на підтримку малого та середнього бізнесу.

Багато планів у обласної АФЗ і з приводу кооперації фермерів. Зокрема, новообраний голова Сумського осередку вважає, що створювати кооперативи можливо, але для цього потрібна важка і кропітка робота.

«Кооперація дуже потрібна. Зараз холдинги зайняли місця трейдерів, оскільки простий фермер не може продати своє невелике збіжжя за кордон, і тому продає холдингу. А холдинг вже перепродає в Європу, а держава ще й повертає йому 20% вартості. Тому ми спробуємо створити в області кооператив з продажу своєї продукції і по закупці насіння та добрив. Кооперація нам дасть можливість продавати свою продукцію набагато дорожче», — заявив Михайло Махітка.

Окрім подовження своїх повноважень на другий термін, Михайло Махітка отримав почесну грамоту від Сумської ОДА та медаль «25 років фермерського руху», яку йому вручив віце-президент АФЗУ Іван Якуб. Таку ж нагороду отримав і колишній очільник організації Володимир Грек, а голови найкращих районних організацій були нагороджені почесними грамотами.

Андрій Губін, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus