Digital Field запрошує на підрахунок економічних результатів проєкту

24 вересня 2020 64 0
Digital Field запрошує на підрахунок економічних результатів проєкту

16 жовтня на першому полігоні аграрних інновацій відбудеться «Digital Field’s Day»  — цифровий День поля, під час якого буде зібрано врожай кукурудзи, а учасники підрахують економічні результати проєкту. Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що під час заходу аграрії зможуть отримати відповіді на запитання: які рішення дозволили зменшити вплив критичного дефіциту вологи і температурних коливань цього року та як впровадження різних сучасних технологій впливає на економічний результат.

На Digital Field було закладено 48 варіантів дослідів на полях із соняшником та кукурудзою. Це порівняння продуктивності різних гібридів, випробування систем удобрення та захисту рослин, а також технологій посіву.

Окрім того, на полігоні аграрних інновацій застосовували різні «ноу-хау», зокрема дрони-обприскувачі, метеостанції, «софти» для управління полем та інше. Економічну ефективність кожного варіанту досліду та застосування різних технологій організатори та учасники заходу підрахують просто під час заходу, тож аграріїв чекає цікава інформація та неочікувані відкриття.

«Цей рік для всіх аграріїв був непростим і водночас повчальним. Він показав, який підхід до управління полями виявився найбільш ефективним у кризовій ситуації. Тепер ми розуміємо хто до таких ситуацій готовий і здатний оперативно на них реагувати. Ми, своєю чергою, даємо аграріям відкриту інформацію про наші досліди, щоб кожен зміг обрати для себе ті рішення, які дозволять йому покращити економічний результат», — зауважив Ярослав Бойко, СЕО компанії AgriLab, ініціатора проєкту.

Усі дані поля — його агрохімічні, агрофізичні параметри, історія та потенціал врожайності, а також погодно-кліматичні умови — були представлені у відкритому доступі.

 «На Дні поля ми презентуємо не лише агротехнологічні результати проекту, а чіткі фінансові вигоди та окупність використання технології точного висіву Precision Planting, а також вартість володіння технікою, як частини собівартості виробленої с/г продукції та її окупність», — розповів Максим Чикунов, директор з маркетингу компанії АМАКО Україна.

Також учасники заходу зможуть оглянути усю техніку, яка використовувалась на Digital Field — сівалки, обприскувачі, дрони, комбайни, техніку для ґрунтообробітку, метеостанцію та інше.

Захід відбудеться 16 жовтня о 12:00 в с. Велика Олександрівка, Бориспільський р-н, Київська обл. Для участі необхідно зареєструватися за посиланням.

Довідка: Digital Field – перший в Україні онлайн демо-полігон аграрних інновацій. Це дослідницький проект, спрямований на пошук шляхів оптимізації собівартості виробництва та збільшення врожайності за допомогою технологій точного землеробства. Організатори проекту — компанія Agri Space за ініціативи AgriLab та підтримки LNZ Group, Massey Ferguson, Precision Planting, АМАКО, Agrimatco, BINFIELD, «Метео Фарм» та Drone UA.

А завдяки сервісу управління агропідприємством AgroOnline можна отримати вільний доступ до всіх даних, що стосуються повного циклу агровиробництва проекту Digital Field.

Виконано за допомогою Disqus