На Прикарпатті розпочато збір урожаю пізніх культур

25 вересня 2020 54 0
На Прикарпатті розпочато збір урожаю пізніх культур
Kurkul.com

Погодні умови на полях Прикарпаття сприятливі для висихання насіння зерна кукурудзи, бобів сої. Агровиробники області розпочали збір врожаю пізніх культур, зокрема соняшнику. Також завершується збір урожаю картоплі та овочів. Про це інформує пресслужба Департаменту АПР Івано-Франківської ОДА.

Повідомляється, що за результатами жнива ранніх зернових та зернобобових культур агровиробниками Прикарпаття зібрано 461,9 тис. т зерна, при середній врожайності культур 4,42 т/га.

Читати також: Послуги зберігання та транспортування зерна — досвід співпраці з G.R. Agro

Також в області зібрали озимий та ярий ріпак, загалом намолочено 69,7 тис. т, середня врожайність яких становить 2,96 т/га.

Наступним важливим етапом осінньо-польових робіт є підготовка ґрунту під посів озимих зернових культур під урожай 2021 р., яких планується посіяти не менше, як торік.

«Запаси вологи у верхніх шарах ґрунту (0-10 та 0-20 см) площ призначених під сівбу озимини складають лише на 10-15% та оцінюються, як достатні для сівби, проростання зерна та утворення сходів. В активній фазі розпочалася посівна кампанія під урожай майбутнього року», — повідомив Дмитро Гофмейстер, начальник відділу виробництва та переробки продукції рослинництва, садівництва департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

Слідкуйте за ходом жнив і залишайтеся в курсі останніх новин разом з Kurkul.com та «Урожай Онлайн 2020». Проєкт створено в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна».

Читати за темою: Названо області-лідери за збором врожаю сої

Виконано за допомогою Disqus