Україна та Казахстан обговорили перспективні напрямки співпраці

15 жовтня 2020 34 0
Україна та Казахстан обговорили перспективні напрямки співпраці
Kurkul.com

На Українсько-Казахстанському інвестиційному форумі, який відбувся сьогодні, 15 жовтня, були обговорені найбільш перспективні напрямки співпраці між Казахстаном і Україною. Про це повідомляє Kurkul.com.

Так, Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України (ТПП), повідомив, що ТПП приділяє велику увагу розвитку відносин між країнами. Зокрема, за останній час були створені Торговий дім та українсько-казахстанська ділова рада.

«Навіть у важкий час, за останні 6 місяців товарообіг між Україною та Казахстаном зріс на 13,4%», — зазначив він.

Геннадій Чижиков зауважив, що основне завдання таких форумів — це звернути увагу та відновити інтерес взаємозв’язків між країнами не лише з точки зору традиційних енергетичних та агропромислових сфер, а й машинобудування, автотранспорту, науки та нових технологій. 

«Говорячи про майбутнє, розуміємо, що у можливостях взаємозв’язків України та Казахстану виникають певні труднощі. Зокрема, ключові питання — це транспорт та логістика. Ми повинні об’єднати зусилля для їх вирішення», — відзначив президент ТПП.

Також він повідомив, що в України є великі можливості для взаємодії з Європейським Союзом з точки зору референції, адже є порти для постачання нафти, а також можливості для взаємодії в області атомної енергетики. Також Україна може поділитися досвідом зі створення спільних підприємств в області агропереробки.

На Українсько-Казахстанському форумі показали презентацію про те, що потрібно знати інвесторам, які хочуть будувати бізнес в Казахстані.

Виконано за допомогою Disqus