В Черкасах на підприємстві стався витік 100 тонн азотних добрив

15 жовтня 2020 169 0
В Черкасах на підприємстві стався витік 100 тонн азотних добрив
dzvin.media

В Черкасах 13 жовтня в результаті розгерметизації резервуара об'ємом 5 тис. м³ стався витік рідких азотних добрив КАС-32. Про це з посиланням на пресслужбу відділу комунікації Національної поліції Черкаської області повідомляє Latifundist.com.

Зазначається, що в результаті витоку була забруднена територія в радіусі одного кілометра. За отриманими даними з резервуара витекло близько 100 т суміші.

Як повідомили Latifundist.com джерела на ринку, розгерметизація резервуара сталася на підприємстві «Агросток Україна», яке знаходиться за адресою м Черкаси, вул. Героїв Холодного Яру, 68/22.

Слід також зазначити, що Черкаський «Азот», який входить в структуру холдингу Ostchem Дмитра Фірташа, на своїй сторінці в Facebook повідомив, що підприємство не має відношення до даного інциденту.

У Нацполіції відзначили, що внаслідок інциденту з резервуара витекло близько 100 тонн суміші. З метою ліквідації витоку за допомогою вантажних автомобілів рідке добриво було перевантажено в інший резервуар, та проведено загортання плями землею.

О 19:20 годині було ліквідовано витікання рідких азотних добрив, вже опівночі роботи по ліквідації наслідків аварії завершилися. На місці події працювали черкаські рятувальники ДСНС та поліція.

«За вказаним фактом слідчими Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області розпочате досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.239 КК України (Забруднення або псування земель)», — йдеться в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus