У Данії знищать понад 15 мільйонів норок через мутований коронавірус

6 листопада 2020 87 0
У Данії знищать понад 15 мільйонів норок через мутований коронавірус
pixabay.com

У Данії планують знищити усіх норок після того, як на 207 фермах, де вирощують цих тварин, виявили новий мутований коронавірус. Про це повідомляє The Local.

«Мутація може створити ризик, що майбутні вакцини від COVID-19 не працюватимуть належним чином. Тож необхідно ліквідувати усіх норок», — йдеться у повідомленні.

Зазначено, що у норок виявили мутовану коронавірусну інфекцію, яка поширюється на людей та ослаблює здатність організму до продукування антитіл. У данській поліції підрахували, що доведеться знищити від 15 до 17 млн тварин.

Наразі в Данії виявили 12 людей з мутованим коронавірусом. Уряд країни застерігає, що якщо не знищити норок, то мутована інфекція може розповсюдитися не лише у Данії, а й по всьому світу.

Читати також: В Дніпропетровській області знову виявлено африканську чуму

Випадок з інфікуванням коронавірусом норок — не перший. Ще у квітні цього року на норкових фермах було зафіксовано спалахи зараження тварин коронавірусом.

Тоді ферми закрили на карантин, місцевим жителям порадили не підходити ближче, ніж на 400 м. Норки, яких перевірили на коронавірус після появи проблем з диханням, заразилася від працівників, у яких діагностували COVID-19.

«Норкова промисловість Данії є найбільшою у світі. Такий екстрений захід фактично зупинить цю галузь на кілька років», — підсумовує видання.

Виконано за допомогою Disqus