Фермерам із Прикарпаття заборонено продавати небезпечні капусту та буряк

10 листопада 2020 81 0
Фермерам із Прикарпаття заборонено продавати небезпечні капусту та буряк
Kurkul.com

Держпродспоживслужба заборонила двом фермерським господарствам продавати 320 кг буряка та 1,3 тис. кг капусти. Про це пише kurs.if.ua.

«З початку року фахівці Держпродспоживслужби на Прикарпатті відібрали 934 зразки харчових продуктів для вивчення стану забруднення харчових продуктів хімічними елементами, фосфорорганічними, хлорорганічними сполуками, мікотоксинами, радіонуклідами, перитроїдами та пестицидами», — зазначено у повідомленні.

За результатами проведених лабораторних досліджень за показниками безпеки встановлено перевищення допустимого рівня нітратів у двох зразках буряка столового, відібраного у ФГ «Фортуна» (с. Негівці, Калуський р-н) та в капусті білокачанній ФГ «Дадів» (с. Насташине Галицького р-ну).

«З метою недопущення на споживчий ринок небезпечної продукції Розпорядженням Головного державного інспектора в Івано-Франківській області операторам ринку ФГ «Фортуна» та ФГ «Дадів» заборонено реалізацію буряка столового та капусти білокачанної відповідно в кількості 320 кг та 1,3 тис. кг, зобов’язано в 10-денний термін визначитись з подальшим поводженням невідповідної продукції», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: У фермера забрали 160 га землі через нецільове використання

Виконано за допомогою Disqus