Свинарство демонструє хоч і слабку, але позитивну динаміку — Лоза

23 грудня 2015 80 0
Поголів'я свиней виросло лише на 0,6%
Кurkul.comПоголів'я свиней виросло лише на 0,6%

Промисловий сегмент свинарства на сьогодні демонструє хоч і слабку, але позитивну динаміку, про це повідомив керівник Асоціації свинарів України (АСУ) Артур Лоза, пишуть «Українські новини».

За його словами, незважаючи на ситуацію у країні, у кризовий період галузь відчувала себе у цілому відносно комфортно.

«Поголів'я у сільгосппідприємствах станом на 1 грудня становило 3827,4 тис. голів, що на 0,6% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року», — сказав він.

Також додав, що загальне скорочення поголів'я і, отже, спад виробництва свинини, відбувається за рахунок скорочення кількості голів у приватних домогосподарствах (3728,8 тис. голів — 92,4% у порівнянні з 2014 р.).

«Промисловий сектор зараз вже вийшов на той ефективний рівень, коли може задавати основні тренди і цінову тенденцію на ринку. Це ті виробники, які інвестували кошти у будівництво нових ферм або модернізацію старих, у генетику, технології, нові підходи у менеджменті. Однак зараз є певні фактори або виклики, які можуть негативно позначитися не тільки на роботі менш ефективних підприємств або приватного сектора у наступному році, але і на їх роботі теж», — сказав він.

Перший виклик — це загальна економічна ситуація і ключовий фактор, що впливає на галузь, — рівень попиту. Наступний фактор, рукотворний, — це несвоєчасні зміни в оподаткуванні. І третій виклик — це африканська чума свиней, заявив Артур Лоза.

Виконано за допомогою Disqus