Сільгоспвиробники Півдня України отримають гранти

21 листопада 2020 219 0
Сільгоспвиробники Півдня України отримають гранти
pixabay.com

Групи виробників овочів, ягід, фруктів, меду з Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей отримають підтримку в $15 тис. Про це повідомляє UHBDP.

«Український проєкт бізнес-розвитку плодоовочівництва, що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, співфінансується та реалізується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA), вже декілька років працює над об’єднанням виробників, який наразі нараховує понад 60 таких груп. Усі вони можуть претендувати на допомогу. Особлива увага приділяється тим групам, в яких більшу кількість учасників складають жінки», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що грантова програма допоможе групам закласти основи для стійкого розвитку та допоможе їм бути краще підготовленими до несподіваних та несприятливих подій, включаючи спалахи COVID-19, наслідком яких є розрив традиційних зв’язків, зменшення доступу до традиційних ринків збуту, економічні обмеження тощо.

«Програма має стати не просто джерелом грантової підтримки, а й стимулом для покращення роботи, подальшого розвитку, стабільності та стійкості об’єднань виробників. Групи потребують не лише технічної допомоги, а й покращення бізнес-планування та організації процесів, пов’язаних з реалізацією продукції, покращення продуктивності через запровадження нових технологій», — повідомив Дмитро Ніколаєв, менеджер Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва.

Читати за темою: Продвинутих бджолярів навчать, як перетворити пасіку на постійне джерело доходів

Виконано за допомогою Disqus