Фахівець розповів про дієві інструменти контролю процесу збирання врожаю та посівної

18 листопада 2020 34 0
Фахівець розповів про дієві інструменти контролю процесу збирання врожаю та посівної

Інструменти сервісу AgroOnline дозволяють контролювати процес збирання врожаю кукурудзи та посівну кампанію, а також уникнути небажаних втрат при проведенні робіт. Про це Kurkul.com розповів засновник і операційний директор AgroOnline Віктор Боровик.

Збиральна кампанія кукурудзи на полях клієнтів в окремих регіонах триває досі. В основному це пов’язано з метеоумовами, через які аграріям доводиться відтермінувати збирання врожаю.

«Під час збиральної кампанії найзатребуваніший інструмент сервісу в AgroOnline це стан збиральної кампанії. Користувач може побачити скільки було зібрано, скільки залишилось і яка середня врожайність. Система фіксує валовий збір і в залік. Також часто використовується інструмент моніторингу сільгосптехніки яка збирає, а також моніторинг логістики, яка займається вивезенням врожаю з поля до кінцевого пункту призначення. Крім того, наші користувачі використовують моніторинг телеметрії, звіти по факту виконаних робіт, по урожайності, по нарядах, а також використовують метеомодуль, який дає змогу прогнозувати погоду на ближчі дні, тим самим, плануючи роботи зі збирання врожаю. Ці інструменти є якраз найбільш затребуваними тепер», — розповів Віктор Боровик.

За його словами є ще один важливий інструмент — складський облік, який також активно використовується під час збиральної кампанії та посівної. Сервіс дозволяє моніторити і контролювати всі переміщення матеріально-технічних ресурсів, їх наявність, видачу та залишки.

Читайте також: AgroOnline: Збиральна кампанія — як не втратити жодної зернини

Під час збирання врожаю диспетчери AgroOnline відповідають за наповнення системи наступними даними: які одиниці техніки та на яких полях працювали, які механізатори були відповідальні за роботу, скільки гектарів обробили, скільки пішло палива на ту чи іншу роботу, і чи не було зливів.  В залежності від тоннажу та кількості оброблених гектарів нараховують заробітну плату. За кожною одиницею техніки вносять кількість зібраного врожаю. Диспетчери контролюють чи не підвищувався швидкісний режим, моніторять стоянки, а також якість треків, тобто перетини, необроблені площі, пропуски і т.д.

Зі слів фахівця, нерідко під час збиральної та посівної кампанії аграрії нехтують належним контролем виконання робіт. Це своєю чергою може стати причиною виникнення незапланованих втрат.

«Поспішають з проведенням робіт і можуть упустити частину обліку, для прикладу, не здійснивши належний контроль за списанням посівного матеріалу чи палива. Не маючи оперативного обліку вкінці місяця та намагаючись звести до купи всі дані аграрії ризикують втратити частину достовірної інформації», — розповів Віктор Боровик.

Оцінюючи подібного роду ризики фахівці AgroOnline рекомендують оперативно проводити списання і закриття нарядів та чітко обліковувати всі проведені роботи.

Більш детальну інформацію ви можете знайти на сайті AgroOnline, а також за посиланням можна замовити безкоштовну персональну презентацію продукту.

За безкоштовною консультацією стосовно впровадження системи звертайтесь за телефоном: 050-937-10-97, Олег.

Виконано за допомогою Disqus