Україна втратила лідерство з експорту кукурудзи до Китаю — думка

26 листопада 2020 137 0
Україна втратила лідерство з експорту кукурудзи до Китаю — думка
Kurkul.com

Лідерство серед експорту української кукурудзи до Китаю в 2020/21 МР втрачено. Про це заявила Христина Серебрякова, керівник аналітичного відділу і брокер компанії Atria Brokers, інформує «АПК-Інформ».

Відзначається, що Китай в минулі 2 сезону був другим за величиною імпортером української кукурудзи. За жовтень-вересень 2019/20 МР Україна поставила в зазначеному напрямку 5,41 млн т зернової (+ 43% в рік).

«При цьому загальний імпорт кукурудзи в Китай в жовтні-вересні 2019/20 МР склав 7,6 млн т. З урахуванням зазначених даних приблизна частка української кукурудзи становить близько 70%», — підкреслила експерт.

Читати також: На Запоріжжі критично знизилось виробництво сільгосппродукції

Вона зазначила, що цього сезону Україна втратить свої позиції в цьому напрямку, оскільки всі регалії вже, здається, «розписані». Станом на 5 листопада форвардні продажі американської кукурудзи в Китай становлять 8,37 млн ​​т, при цьому фізичні відвантаження з 1 жовтня по 5 листопада 2020 р. налічують 1,3 млн т. Таким чином, українська першість в Китаї вже втрачена.

За прогнозами USDA, зростання імпорту кукурудзи в Китай в 2020/21 МР до ​​22 млн т проти 13 млн т в листопадовому USDA, виступає в підтримку цінам. Премія на українську зернову на Китай в порівнянні з іншими напрямками експорту наразі становить близько $5/т.

«Говорити про конкретний прогноз експорту української кукурудзи в Китай складно, тому що забагато змінних», — підсумувала експерт.

Читати за темою: Аграрії США вже завершили збирати врожай кукурудзи

Виконано за допомогою Disqus