Україна ще на рік обмежила поставку російських товарів

26 листопада 2020 38 0
Україна ще на рік обмежила поставку російських товарів
pixabay.com

Кабінет міністрів України продовжив дію спеціальних обмежень щодо російських товарів до кінця 2021 р. Про це повідомляє Урядовий портал.

«Продовжити до 31 грудня 2021 року застосування пільгових ставок ввізного мита, встановлених митним тарифом України (піднятих до рівня ставок режиму найбільшого сприяння СОТ) щодо імпорту товарів, країною походження яких є Російська Федерація», — йдеться в пояснювальній записці до відповідного проекту постанови.

Цей захід сприятиме наповненню бюджету країни шляхом збору ввізного мита з російських товарів, переорієнтації імпорту з Росії на ринки інших країн і розвитку торгової співпраці з іншими країнами, а також протидії торговій агресії з боку Росії.

З 1 січня 2016 року у зв'язку з набуттям чинності економічної частини Угоди про асоціацію України з ЄС Росія призупинила дію договору про зону вільної торгівлі з Україною.

З початку 2016 р. на Україну поширилося продовольче ембарго, введене урядом РФ у відповідь на санкції ЄС щодо Росії. Україна своєю чергою прийняла постанову «Про заборону ввезення на митну територію товарів походженням з Росії», яка набула чинності з 10 січня 2016 р.

Після цього Київ неодноразово вводив нові мита та ембарго на російські товари. Під обмеження раніше, зокрема, підпали м'ясо, риба, крупи, зерно, хлібобулочні та кондитерські вироби, молочні продукти, кава, чай, горілка, пиво, сигарети, ряд хімікатів, мінеральні добрива, залізничне обладнання, корми для тварин і продукція ветеринарної медицини, а також легкові автомобілі, автобуси, трактори, вантажівки та мотоцикли, дизельне паливо, скраплений газ.

Раніше повідомлялося, що Росія продовжила ембарго на продукти з України до кінця 2021 року

Виконано за допомогою Disqus