Тарифи на перевезення вантажів залізницею мають бути однаковими — ВКФ

28 листопада 2020 64 0
Тарифи на перевезення вантажів залізницею мають бути однаковими — ВКФ
Kurkul.com

Всеукраїнський Конгрес Фермерів вимагає перегляду тарифів на залізничні перевезення зерна. Зазначається, що тарифи мають бути однаковими для усіх, а не вибірковими. Про це заявив Іван Слободяник, голова ВКФ, повідомляє пресслужба відомства.

«Укрзалізниця» намагається отримати пільги по земельному податку і таким чином залишити без грошей місцеве самоврядування. При тому, що тарифи на вантажні залізничні перевезення не однакові. Але замість того, щоб шукати внутрішні резерви: боротися з корупцією, роздутим штатом, неефективним управлінням, поганим сервісом і, найголовніше, нерівномірними тарифами на перевезення, УЗ намагається отримати пільги на земельний податок», — пояснив він.

Проти податкових пільг перевізнику виступили ціла низка профільних асоціацій. А саме: Асоціація міст, Всеукраїнська Асоціація громад, Агро-Продовольча Рада та Всеукраїнський Конгрес Фермерів.

«Від скасування податку постраждають малі громади, на території яких розташовані залізничні станції. У 2015-2016 рр. відбувалися непорозуміння, коли податок почали сплачувати. Але якщо його скасують, то цими станціями не буде кому займатись», — Іван Фурсенко, зауважив заступник керівника Всеукраїнської асоціації громад .

Всеукраїнський Конгрес Фермерів напрацював пропозиції для розв'язання проблем з коштами для залізниці. Зокрема було запропоновано переглянути питання дебіторської заборгованості перед «Укрзалізницею», що дасть можливість покрити збитки компанії.

Зазначається, що наразі проблему земельного оподаткування «Укрзалізниці» розглядає підкомітет з питань місцевих податків та зборів у Комітеті Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, який пропонує провести інвентаризацію земель УЗ та проаналізувати питання відповідності класу тарифних ставок на перевезення по УЗ, а також взаємооблік з виплати податку фізосіб.

Виконано за допомогою Disqus