На поновлення Мінагрополітики в бюджеті грошей не заклали — заява

2 грудня 2020 185 0
На поновлення Мінагрополітики в бюджеті грошей не заклали — заява
AgroPolit.com

У проекті бюджету на 2021 рік на поновлення Мінагрополітики заклали нуль гривень і нуль копійок. Про це йдеться у «Зверненні аграрних асоціацій та установ до Володимира Зеленського про відновлення Мінагрополітики» на AgroPolit.com.

Розуміючи прекрасні перспективи поновлення Мінагрополітики на такому фоні, учасники ринку вирішили сформувати ще раз колективну позицію щодо цього питання та адресували її Володимиру Зеленському.

«Нині агропродовольчий комплекс, без заперечень, є одним із найбільш значущих сегментів національної економіки. Однак, ми вкрай занепокоєні тим, що за підсумками першого півріччя нинішнього року падіння виробництва сільськогосподарської продукції в Україні склало 18,7% на фоні загального просідання економіки у 6,5% у той час, як у першому півріччі минулого року агросектор показував зростання на рівні 5,8%. Капітальні інвестиції в сільське господарство знизилися за перше півріччя майже вдвічі (на 44,2%) до 14,5 млрд грн, що є досить тривожним сигналом. З огляду на це, надзвичайно актуальним є питання відновлення Міністерства аграрної політики та сільського розвитку», — сказано у листі.

Детально аргументи асоціацій читайте у тексті листа.

Виконано за допомогою Disqus