Лещенко розповів подробиці спроби дати йому хабар

10 грудня 2020 124 0
Лещенко розповів подробиці спроби дати йому хабар
AgroPolit.com

Голова Держгеокадастру Роман Лещенко розкрив деталі спроби дати йому хабаря в розмірі $170 тис. за участю людей з команди колишнього керівника Держгеокадастру. Про це інформує AgroPolit.com.

Нагадаємо, що 9 грудня 2020 р. НАБУ впіймало на хабарі радника ексголови Держгеокадастру Максима Мартинюка.

Так, голова Держгеокадастру зазначив, що певний громадянин, який був радником колишнього голови Держгеокадастру представився уповноваженим і запропонував розв'язати питання прискорення інвентаризації фірмами, які виграли тендери на проведення інвентаризації в регіонах.

За словами Романа Лещенка, ця людина повідомила, що контролює весь процес і може допомогти у відповідній роботі за умови та сприяння попередніх керівників Держгеокадастру. Він нагадав, що на момент приходу у Держгеокадастр угоди з компаніями по проведенню інвентаризації уже були укладені попереднім керівництвом Держгеокадастру, тому очільник мав з ними працювати.

«Був постійно заручником, що така інвентаризація не виконувалася і саботувалась. Як голова кадастру я визначив, що до 23 вересня має бути завершена інвентаризація. Приватні компанії, які виграли тендери, публічно зобов’язалися виконати це, але не виконували. При цьому обсяг інвентаризації був нікчемно малий. Мене, як голову Держгеокадастру, поставили перед фактом, що невиконання плану інвентаризації може мати негативні наслідки персонально для мене», — заявив Роман Лещенко.

У відповідь на такі умови він ще восени він звернувся до НАБУ і розпочався процес документації факту спроби давання хабаря. Так, першу частину злочину задокументували ще у листопаді 2020 р.

«В умовах таємниці слідства я не маю права оголошувати прізвища цих осіб. Вони досить відомі та вагомі, які постійно перебували у системі влади та місцевого самоврядування, а також мали безпосереднє відношення до структури органів Держгеокадастру. Сьогодні двом особам було повідомлено про підозру у спробі давання хабаря голові Держгеокадастру», — прокоментував Роман Лещенко.

Також він наголосив на тому, що в рамках роботи з правоохоронцями сьогодні відбувся ще один факт фіксації правопорушень високопосадовців. 

Виконано за допомогою Disqus