Фермери Молдови протестують проти підвищення ставки ПДВ

11 грудня 2020 66 0
Фермери Молдови протестують проти підвищення ставки ПДВ
Kurkul.com

Молдавські фермери зайняли головну площу Кишинева тракторами, висловлюючи протест проти наміру влади підвищити ставку ПДВ. Повідомляє Traktorist.ua.

За повідомленням, молдавські аграрії виступають проти підвищення ставки податку на додану вартість у сільському господарстві з 8% до 12%.

Всього на площі Великих національних зборів перед будівлею уряду зібралося близько 200 одиниць сільгосптехніки.

«Тут зібралися фермери з півночі, півдня, центру, зі сходу та  заходу Молдови. Тут присутні люди з усіх партій, ми взагалі не підіймаємо питання політики», — йдеться у заяві одного з учасників протесту.

Крім того, що аграрії виступають проти підвищення ставки ПДВ, вони також вимагають виплат компенсацій постраждалим від посухи фермерам та сподіваються, що уряд визначить способи значного збільшення фонду субсидій й введе акцизи на дизельне пальне. Протестувальники мають намір залишатися на центральній площі аж до моменту виконання владою їхніх вимог.

Партія соціалістів Молдови в середу вже запропонувала відтермінувати підвищення ПДВ на сільськогосподарську продукцію, щоб аграрії встигли продати торішню продукцію по колишній ставці у 8%.

Читайте також: У Бразилії створили унікальний літак для аграріїв

Виконано за допомогою Disqus