На Миколаївщині зафіксовано ще один випадок пташиного грипу

15 грудня 2020 29 0
На Миколаївщині зафіксовано ще один випадок пташиного грипу
Kurkul.com

У Миколаївській обл. у с. Новоматвіївське під час проведення заходів з ліквідації грипу птиці виявлено РНК вірусу пташиного грипу. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївський обл.

«Під час проведення заходів з ліквідації грипу птиці в населених пунктах зони захисту (с. Сільвестрівка, с. Новоматвіївське, ТД «Золота підкова») та нагляду (с. Новоінгулка, с. Степанівка) проведено відбір стандартних зразків з метою лабораторного контролю за наявністю/відсутністю вірусу грипу птиці», — йдеться в повідомленні.

Так, за результатами дослідження трахеальних та клоачних змивів від птиці яка належить жителям с. Новоматвіївське, виявлено РНК вірусу грипу птиці типу А1 субтипу H5. В інших населених пунктах у відібраних зразках вірусу грипу птиці не виявлено.

З метою координації дій з локалізації і ліквідації спалаху грипу птиці затверджено план, який включає в т. ч. зонування, стемпінг-аут, дезінфекцію.

«Визначено буферну зону (зону захисту) радіусом 3 км від епізоотичного осередку та зоною нагляду територію радіусом 10 км від епізоотичного осередку», — підкреслили у відомстві.

У відомстві зазначають, що в осередку захворювання (с.Новоматвіївське) вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника захворювання, відповідно до вимог інструкції з профілактики та ліквідації грипу птиці.

Раніше повідомлялося, що у с. Кандибине Новоодеського р-ну Миколаївської обл. в особистому селянському господарстві було зареєстровано загибель птиці через пташиний грип

Виконано за допомогою Disqus