На Сумщині зійшло 100% озимих культур

23 грудня 2020 59 0
На Сумщині зійшло 100% озимих культур
Kurkul.com

Згідно з моніторингом стану посівів озимих культур на території Сумської обл. встановлено, що сходи отримано на 100% посіяних площ. З них в доброму та задовільному стані знаходяться 80% площ, у слабкому та зрідженому — 20%. Про це інформує Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації

Зазначається, що агропідприємства Сумської обл. зібрали озимих зернових та зернобобових культур урожаю 2021 р. становлять 145,5 тис. га, в тому числі: пшениці посіяно 140,6 тис. га, жита — 3,8 тис. га, ячменю — 1,1 тис. га.

Посіяли озимого ріпаку на площі 8,5 тис. га, що на 2,7 тис. га менше ніж минулого року.

«За даними Інституту сільського господарства Північного Сходу час припинення осінньої вегетації відмічено 10 листопада. Вміст цукрів у вузлах кущення пшениці, в рослинах оптимальних строків сівби становить 22-24%, що є менше за оптимальне і біологічно можливе значення перед зимовим періодом на 9-10%», — йдеться у повідомленні.

На посівах озимих культур внаслідок туманів та дощів останнього тижня на поверхні ґрунту відбулося утворення незначної льодяної кірки. Наразі в умовах температурного режиму від +1 до -2 С, загроза посівам відсутня.

«Подальший стан посівів буде залежати від сприятливості погодних умов перезимівлі озимих культур», — відзначили у Департаменті.

Читати за темою: Тепла зима призведе до захворювань озимих культур — прогноз
 

Виконано за допомогою Disqus