На Львівщині завершився сезон цукроваріння

24 грудня 2020 46 0
На Львівщині завершився сезон цукроваріння

У Львівській області завершився сезон цукроваріння. ТзОВ «Радехівський цукор» досягнув потужності переробки понад 7,5 тис. т/добу. Впродовж сезону переробили майже 800 тис. т цукрових буряків, виробили 100,4 тис. т цукру. Вихід цукру склав 12,6%. Про це повідомляє «Голос Сокальщини».

Цьогоріч площі посіву цукрових буряків збільшили на 1,6 тис. га — до 12,6 тис. га. Відтак, зібрали більше як 780 тис. т солодких буряків.

Читайте також: За рік вартість цукру зросла на 36%

За словами т.в.о. директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Людмили Гончаренко, обсяги переробки становлять майже 800 тис. т, з урахуванням сировини, вирощеної за межами області. Минулого року ця цифра була дещо нижчою і становила 757 тис. т. Проте виробництво цукру цьогоріч зменшилося на 8,7% та склало 100,4 тис. т.

«Погодні умови позитивно вплинули на урожайність цукрового буряку, яка в порівнянні до минулого року зросла майже на 9%, проте маємо дещо нижчу цукристість. Середній показник дигестії цукрових буряків становить 14,9%», — зазначила Людмила Гончаренко та запевнила, що площі посівів та урожайність повною мірою забезпечують споживчу потребу області.

Виконано за допомогою Disqus