Синоптики прогнозують дощі та потепління до +13 °С

28 грудня 2020 144 0
Синоптики прогнозують дощі та потепління до +13 °С

Упродовж тижня пануватиме мінлива хмарність. Сьогодні, 28 грудня, майже на всій території України очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

Значна кількість опадів випаде в Київській, Житомирській, Закарпатській, Вінницькій та Черкаській областях, їх кількість місцями досягатиме  10 мм. Омине циклон Східну частину країни, а також межуючи зі сходом області.

З 29 по 31 грудня атмосферний фронт проявить себе на Заході, Центрі, Півночі та частково в південних областях. Першого січня частково дощитиме на Півдні та Півночі. Посилиться швидкість вітру, вітер переважатиме південного, південно-східного напрямку 2-9 м/с.

«28 грудня збережуться нічні мінімальні температури, денні досягнуть незначних плюсів. Отже, саме такі температури сприятимуть ожеледі та налипанню мокрого снігу. Вже з 29 грудня почнеться ріст температур, та опади матимуть дощовий характер. Новий рік буде по весняному теплим», — прогнозують синоптики.

Протягом тижня на Сході найпрохолодніше, нічні температури опустяться до -8…-1 °C, денні температури досягнуть відмітки -5…+3 °C. В північних та центральних областях нічна температура коливатиметься від -6…+6 °C, денна  -3…+9 °C.

В південних та західних областях нічна температура знаходитиметься в межах -3…+9 °C, денна досягне +2…+12 °C. В Одеській області максимально температура підніметься до +13 °C. Температура ґрунту на Сході коливатиметься від -2 до 0 °C, на решті території -1…+8 °C.

Виконано за допомогою Disqus