Кормовиробництво VITAGRO проходить подвійний контроль якості — фахівець

30 грудня 2020 35 0
Кормовиробництво VITAGRO проходить подвійний контроль якості — фахівець
latifundist.com

На новому заводі з виробництва кормів і кормових добавок VITAGRO Nutrition групи компаній VITAGRO всі виробничі процеси відбуваються при подвійному контролі якості. Про це йдеться у матеріалі «Як це працює: новий завод з виробництва кормів VITAGRO Nutrition» на Latifundist.com.

Так, одночасно зі службою головного технолога за всіма виробничими процесами на заводі (засипанням компонентів, змішуванням, грануляцією, дотриманням температурних показників і т. д.) стежать співробітники оперативної лабораторії. Таким чином, за правильністю процесу виробництва кормів стежать відразу два контролюючих органи.

Проте Роман Кравчук, завідувач лабораторії, зазначив, що це не межа, адже на заводі є сучасна лабораторія, де проводиться аналіз якісних і кількісних показників кінцевого продукту.

Він пояснив, що хімічний аналіз дає дуже точні результати, але процес цей тривалий. Наприклад, на визначення протеїну таким методом йде 5-6 годин. Зробити розрахунки за 5 хвилин допомагають експрес-аналізатори, похибка яких всього 0,2%.

Наразі оснащення лабораторії дозволяє проводити дослідження для визначення кількості протеїну, клітковини, жиру, кальцію і фосфору в продуктах.

Керівник лабораторії розповів, що в майбутньому планують розширювати список досліджень. Найближчим часом хочуть закупити реактиви для визначення нітратів і нітритів.

Виконано за допомогою Disqus