Озвучено підсумки сільськогосподарського виробництва в Україні за 2020 рік

30 грудня 2020 79 0
Озвучено підсумки сільськогосподарського виробництва в Україні за 2020 рік
Kurkul.com

Попри складку економічну ситуацію, обмеження через COVID-19, а також форс-мажорні погодні умови у 2020 р. сільськогосподарське виробництво в Україні є профіцитним. Про це написав Тарас Висоцький, заступник Міністра Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, на своїй сторінці у Facebook.

Так, він зазначив, що протягом року українські сільгоспвиробники зібрали 83,8 млн т основних сільськогосподарських культур з площі 24,1 млн га.

За словами заступника Мінекономіки, станом на 24 грудня 2020 р. з України було експортовано 25,07 млн т зернових та зернобобових (з продуктами їх переробки). Зокрема, пшениці — 12,36 млн тонн, ячменю – 3,74 млн т, кукурудзи – 8,57 млн. Наразі 15,49 млн т зерна знаходиться на зберіганні.

«Разом з основними стейкхолдерами зернового ринку у 2020 р. нам вдалось забезпечити стабільність на ринку зерна. Налагодили постійну координацію між міністерством та учасниками ринку зерна шляхом укладання Меморандуму про взаєморозуміння. Наша співпраця в рамках цього документу і постійний моніторинг ринку забезпечують прогнозованість експорту зернових та стабільність ринку всередині країни», — уточнив Тарас Висоцький.

Також він підкреслив, що разом із аграрними асоціаціями підписали додаток до Меморандуму щодо граничних обсягів експорту зернових культур, які є усталеною практикою з метою збереження стабільності та прогнозованості ринку зерна.

Читати за темою: Названо програми підтримки агропромислового комплексу на 2021 рік

Виконано за допомогою Disqus