Синоптики попереджають про похолодання та тумани

4 січня 2021 121 0
Синоптики попереджають про похолодання та тумани
Kurkul.com

Упродовж тижня очікуються тумани, значні опади та похолодання. На більшості території пануватиме суцільна хмарність. Протягом усього тижня передбачаються опади у вигляді дощу, снігу, суміші снігу з дощем. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

Західні області потерпатимуть від зливових опадів найбільше. Максимальна кількість опадів очікується 7 та 8 січня. Вся територія України опиниться в засніжено-дощовому полоні. Стрибки температури та опади сприятимуть утворенню ожеледиці та ожеледі. Швидкість вітру переважатиме змінного напрямку 2-8 м/с.

«Температура повітря з 5 січня почне поступово знижуватися. Протягом тижня на Сході нічні температури опустяться до -4…+3 °C, денні температури сягнуть відмітки -2…+6 °C. В північних та центральних областях нічна температура коливатиметься від -2…+5 °C, денна — -1…+5 °C. В західних областях нічна температура знаходитиметься в межах -2…+6 °C, денна досягне 0…+9 °C, на Півдні вночі -2…+7 °C, вдень повітря прогріється до +2…+8 °C», — прогнозують синоптики..

В Одеській області максимально температура підніметься до +12…+13 °C. Температура ґрунту в північних та західних областях коливатиметься від -2 до +5 °C, в східних та центральних областях 0…+4 °C. На Півдні температура ґрунту досягне відмітки +1…+8 °C.

 

Виконано за допомогою Disqus