Ферма з розведення качок може окупитися вже через рік

23 січня 2021 1718 0
Ферма з розведення качок може окупитися вже через рік
Kurkul.com

Невелика ферма з розведення качок може окупитися вже через рік після початку реалізації проєкту. Про це йдеться у спецпроекті «Математика агробізнесу: вирощування качок» на Kurkul.com.

Як зазначається, для організації ферми на 400 голів качок досить приміщення площею 30 м². Вартість будівництва пташника залежить від обраних матеріалів і конструкції та коливається в межах 180-200 тис. грн.

Для створення поголів'я необхідно закупити добових каченят обраної породи чи кросу. У даному розрахунку було обрано крос «Благоварський», вартість каченят — 25 грн/шт. Щільність посадки — 16 гол/м² до місячного віку, і 8 гол/м² в період відгодівлі.

*Для розрахунку були обрані середні значення, які можуть варіюватись в кожному господарстві залежно від обраного регіону діяльності, місцевості, породи качок та цін на збут продукції.

«Таким чином, невелика ферма з розведення качок може окупитися вже через рік після початку реалізації проєкту. Найскладніше завдання фермера — знайти постійні канали збуту. Якщо реалізовувати продукцію через гуртових посередників, прибуток буде вдвічі меншим, а значить витрати окупляться не раніше, ніж через три роки», — підсумовується у матеріалі. 

При грамотному утриманні й правильному виборі порід вирощувати качок — дуже прибуткова справа, особливо якщо поруч знаходиться водойма. Птахи невибагливі в утриманні, мають швидкі темпи росту та смачне дієтичне м'ясо, яке користується сьогодні хорошим попитом.

Виконано за допомогою Disqus