Україна може встановити граничні норми експорту кукурудзи

19 січня 2021 968 0
Україна може встановити граничні норми експорту кукурудзи
Kurkul.com

Міністерство економіки України і трейдери планують 25 січня обговорити можливість обмеження експорту кукурудзи в сезоні 2020/21 років 22 млн т, через низький урожай. Повідомила пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що асоціації тваринників і птахівників звернулися в міністерство з пропозицією внести кукурудзу в меморандум з зернотрейдерами, в якому раніше був встановлений максимальний обсяг експорту пшениці.

Нагадаємо, у підписаному додатку до Меморандуму про взаєморозуміння на ринку зерна зазначено граничний об’єм експорту пшениці — 17,5 млн тонн. За пропозицією асоціацій «Союз птахівників України», «Свинарі України», «Тваринпром», «Союз кормовиробників України» запропоновано включити в додаток до Меморандуму позицію кукурудзи на рівні приблизно 22 млн т. Зокрема, для внутрішнього ринку необхідно близько 7,5 млн т кукурудзи для виготовлення кормів для тварин.

«25 січня буде озвучена позиція кожного з підписантів меморандуму щодо цієї пропозиції, і буде прийматися відповідне рішення», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою