МЕРТ та Мінагрополітики ведуть боротьбу за контроль над Держпродспоживслужбою

22 січня 2021 89 0
Ігор Петрашко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
AgroPolit.comІгор Петрашко, Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко намагається «віджати» контроль за Держпродспоживслужбою (ДПСУ) та контроль за ветеринарно-санітарною вертикаллю у поновленого Міністерства аграрної політики та продовольства. Про це повідомляє AgroPolit.com з посиланням на джерело в уряді.

Зазначається, що наразі очільник  МЕРТу підготував проект положення про функції реанімованого Мінагрополітики, куди навмисно не включили контроль за Держпродспоживслужбою.

«У МЕРТі підготували постанову про розподіл повноважень між МЕРТом та Мінагрополітики, яка фактично «віджимає» в рамках закону контроль за Держпродспоживслужбою та всією вертикаллю безпечності продуктів та ветеринарно-санітарною вертикаллю у поновленого Міністерства аграрної політики та продовольства. Ігор Петрашко намагається вхопитися за останню соломинку в питанні контролю за ДПСУ і забрати це право у аграрного міністра Романа Лещенка, але той не дає», — зазначило джерело. 

Згідно з його словами, аргументи Романа Лещенко: ліквідацію Мінагрополітики зупинили, міністерство поновили, тож вся структура Мінагрополітики уже є і в ній передбачено ДПСУ. Це все передбачено постановою від 25 листопада 2015 р. №1119 «Про затвердження Положення про Мінагрополітики».

«Але ж ні, у МЕРТі хочуть придумати свій велосипед, який ні в які ворота не лізе. Всі чудово розуміють, що це його остання спроба Петрашко забрати під свій контроль видачу сертифікатів на експорт зернових трейдерам у портах, перевірки бізнесу, видача дозволів та сертифікатів, але з юридичної сторони це нонсенс, бо вже є діюче положення про Мінагро №1119», — додав співрозмовник.

Нагадаємо, Кабмін запустив процес відродження Міністерства аграрної політики та продовольства.

Виконано за допомогою Disqus