ДП Конярство України активно готується до приватизації

17 червня 2015 137 0
ДП Конярство України активно готується до приватизації
Uk.wikipedia.orgДП Конярство України активно готується до приватизації

Керівництво державного підприємства «Конярство України» розробило та поетапно запроваджує план розвитку та майбутнього роздержавлення компанії. Про це повідомив переможець конкурсного відбору Денис Птушко, який раніше виконував обов’язки керівника ДП, пише прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства України.

Також він зазначив, що вважає за мету не допустити руйнування галузі, підвищити її інвестиційну привабливість та підготувати ДП до прозорої та конкурентної приватизації. Наразі вирішуються поточні проблеми, які накопичувалися десятиліттями та стримують розвиток галузі. Серед них — кредиторська заборгованість на суму понад 100 млн грн, відсутність правовстановлюючих документів на землю та нерухоме майно.

«Ми проводимо достатньо продуктивні переговори з кредиторами щодо реструктуризації боргів, та дуже багато часу витрачаємо на боротьбу з зацікавленими в земельних ділянках особами. Зрозуміло, що накопичення заборгованості та відмова від оформлення земель були спрямовані на знищення галузі. Зараз триває декілька судів», — повідомив Денис Птушко.

Зокрема, з 14 філій документи на землю є лише в одній — Дніпропетровського кінного заводу №65.

«На фінальній стадії отримання реєстрації в Міністерстві юстиції права постійного землекористування для Лимарівського кінного заводу №61 у Луганській області. За декілька днів отримаємо всі документи», — сказав керівник ДП.

Крім того, окрема робота триває з інвентаризації та оформлення нерухомого майна ДП. Доцільне в подальшому використанні буде оформлено відповідно до чинного законодавства. Соціальні будівлі, наприклад гуртожитки та котельні, планується передати на баланс місцевих рад. Зруйновані споруди запропонують до списання.

«Всі філії надали інформацію, робота на сьогодні завершена на 70%. Залишилось її консолідувати та сформувати пропозиції», — сказав Денис Птушко.

Він підкреслив, що після завершення процесу оформлення майна ДП «Конярство України» має бути приватизоване. Адже в сучасних умовах держава не здатна розвивати галузь конярства та утримувати в належному стані іподроми й іншу інфраструктуру.

«Ми налаштовані на виконання завдання Уряду щодо прозорої і конкурентної приватизації. Я особисто є прихильником такого підходу. Впевнений, якщо процес відбуватиметься під пильним контролем влади та суспільства — галузь отримає дійсно ефективних власників», — зазначив Денис Птушко.

Виконано за допомогою Disqus