Фермерам розповіли про функціональні можливості геоінформаційних систем

4 лютого 2021 93 0
Фермерам розповіли про функціональні можливості геоінформаційних систем
traktorist.ua

Застосування геоінформаційних систем (ГІС) в агросекторі мають велику перевагу. Про їхні функціональні можливості та для яких видів робіт вони необхідні розповів Віктор Боровик, операційний директор компанії AgroOnline, у матеріалі «Агро ІТ Абетка: Г— Геоінформаційна система» на Traktorist.ua.

Для того, щоб аграрію обрати ГІС, які підходять саме його фермерському господарству, необхідно визначити основні цілі. Віктор Боровик виокремлює такі основні завдання, які допомагає вирішити застосування геоінформаційної системи:

  • створення карти полів;
  • проведення обміру полів;
  • моніторинг полів;
  • прорахунок кількості сходів;
  • внесення добрив;
  • визначення неоднорідностей на полях;
  • планування робіт на полі.

Він відзначає, що джерелом геопросторової інформації для ГІС можуть бути різні ресурси: і супутники, і дрони, і обміри самохідної техніки — все залежить від завдань та бажаного результату.

«ГІС необхідні для всіх робіт в господарстві. Володіти інформацією: планувати роботи, обирати кращі матеріали, норми, обирати стратегію, тип обробітку ґрунту — це означає працювати на результат, а не просто вгадувати на удачу», — пояснив директор компанії AgroOnline.

Також він зазначив, що у точному землеробстві — формування картограм, внесення добрив, обприскування, точний посів, застосування ГІС стане універсальним рішенням. Додаючи необхідну інформацію на карту поля, просто визначити певні закономірності, взаємозв'язки та кореляцію показників.

«Аналогічно, ГІС системи впроваджуються в роботу сільськогосподарської техніки, що значно економить пальне. Використовуючи дані з дронів, можна порахувати кількість сходів, а потім ефективно скоригувати подальшу роботу сівалки, — підсумував Віктор Боровик.

Детальнішу інформацію можна дізнатися на сайті AgroOnline, або замовити безкоштовну персональну презентацію продукту за посиланням.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою