Експерти повідомили, як знизити норму робочого розчину без втрати якості

17 лютого 2021 195 0
Експерти повідомили, як знизити норму робочого розчину без втрати якості
Kurkul.com

Важлива складова успішного обприскування сільгоспкультур ― це дотримання норми використання препарату та витрати робочого розчину, від чого значною мірою залежать якість і ефективність усього процесу зі зменшеними нормами виливу. Про це йдеться у спецпроєкті Kurkul.com та компанії BASF «Менше води ― більше ефективності»

Зазначається, що ці складові забезпечують оптимально підібрані моделі розпилювачів на обприскувачах. Але насправді ефективність застосування фунгіцидів багато в чому залежить не від кількості робочого розчину, а саме від щільності крапель на одиницю площі та їх розміру.

«Єдиних загальноприйнятих стандартів щодо виливу робочого розчину під час обприскування немає: аграрії здебільшого дотримуються рекомендованих виробниками ЗЗР норм застосування препаратів та виливу робочого розчину. При цьому рекомендації самих виробників іноді можуть відрізнятися для одних і тих же препаратів у різних країнах. На практиці аграрії в Україні і світі давно вже почали працювати зі зменшеними до 100-200 л/га нормами виливу робочого розчину», — йдеться у матеріалі.

Зменшення норм виливу робочого розчину під час застосування фунгіцидів, без втрати якості їхньої дії нині є однією із ключових задач сучасного фермера. Це часто пов’язано з дефіцитом та підвищенням вартості водних ресурсів, а також прагненням скоротити побічні витрати у виробництві й досягти максимальної економічної ефективності при застосуванні препаратів.

Читати за темою: BASF та AgriLab розпочали співпрацю у сфері digital та агрохімічного обстеження полів

Виконано за допомогою Disqus