Нардепи підтримали законопроєкт щодо регулювання водокористування аграріїв

18 лютого 2021 133 0
Нардепи підтримали законопроєкт щодо регулювання водокористування аграріїв

Народні депутати підтримали в першому читанні законопроєкт про внесення змін до Водного кодексу України 1164-ІХ, який уточнює перелік первинних водокористувачів. Про це повідомляє АgroРolit.com.

«Завданнями законопроєкту є врегулювання питання обов'язковості укладення господарського договору первинними водокористувачами з підприємствами водної галузі, необхідність законодавчого закріплення організації надання платних послуги, пов’язаних з подачею води  юридичним  і  фізичним особам  з  меліоративних  систем  і  водних  джерел   для   поливу зрошуваних  або  зволоження   осушених   земель,   промислових   і комунальних потреб, а  також  поливу  городів,  садів  і  богарних земель та наповнення наливних водойм», — йдеться у повідомленні.                   

Додається, що законопроєкт слід прийняти для збереження і відновлення державного майна на стратегічних об’єктах України шляхом надання платних послуг.

Народний депутат Вадим Івченко наголосив на основних аспектах, які регулюватиме майбутній закон:

«Вкрай важливо підтримати цей законопроєкт, визначити первинних водокористувачів, чітко контролювати питання скиду води та рівномірного розподілу цієї води по різних каналах з великих водойм. І нарешті зробімо так, щоб господарські водоспоруди були під наглядом, і ми дійсно з державного бюджету забезпечували їх підтримання», — закликав він.

Читати за темою: Названо 5 кроків для вирішення проблем зрошення в Україні

Виконано за допомогою Disqus