Миколаївські фермери пікетують податкову через штрафи за зберігання пального

24 лютого 2021 1991 0
Миколаївські фермери пікетують податкову через штрафи за зберігання пального
novosti-n.org

У середу, 24 лютого, під Головним управлінням Державної податкової служби в Миколаївській області проходить анонсована акція протесту аграріїв. Повідомляють novosti-n.org.

Зазначається, що на майданчик перед будівлею податкової було вивантажено кілька бочок і автомобільні шини — символічне нагадування подій 2014 р.

«Всі ви знаєте скандальний Закон «Про обіг пального», яким практично кожного фермера зробили злочинцем. На посту стоїть каністра солярки, за неї штраф 500 тисяч гривень тільки за те, що я її набрав і вона у мене стоїть .... Ми звичайні люди. Фермери та підприємці, малий і середній бізнес. На жаль, наш бізнес знищують. Знищує ця влада, знищує податкова. Я фермер, 20 років працюю на землі. Такого бардака, як у цей час, не було навіть при Вікторові Федоровичу (Януковичу, — прим). Ми працювали як нормальні люди. Ця влада знищує наш бізнес, заганяє нас в Польщу», — зазначають фермери.

Нагадаємо, сільгоспвиробники, які мають ємності для пального, з 1 липня 2019 р. повинні мати ліцензію на право його зберігання. Річна плата за ліцензію — 780 грн. Штраф за зберігання пального без ліцензії — 500 тис. грн. 

За їх словами, спілкування з представниками податкової служби результату не принесло — податківці твердо стоять на тому, що мають право штрафувати підприємців, і що штрафи повинні бути оплачені.

«У грудні у нас був круглий стіл з Прокоф'євим (глава ГУ ДПС в Миколаївській області, — прим). Нам було сказано — «платите і не гавкаєте». Коли виносили штраф 500 тисяч гривень, я особисто заявив податкової інспекції, що можу їх провести на підпільний завод, який виготовляє бензин і дизпаливо, він не платить акцизи, не платить податки. Жоден податківець, жоден начальник відділу туди не виїхав, вони відмовилися. Ви самі розумієте — підпільне пальне — це годівниця для податківців і для корумпованих чиновників. Ми працюємо «по білому», але нас, на жаль, заганяють «у тінь», — сказав фермер Сергій Протченко.

Читати за темою: Фермерів позбавляють ліцензії на зберігання пального

Виконано за допомогою Disqus