Французькі фермери масово закінчують життя самогубством

5 березня 2021 2083 0
Французькі фермери масово закінчують життя самогубством
pixabay.com

У Франції фермери масово закінчують життя самогубством через низькі доходи. Про це повідомляє enovosty.com, з посиланням на Reuters.

Цього тижня представники фермерських союзів вели переговори з представниками роздрібної торгівлі. Профспілки кажуть, що фермери не заробляють достатньо, щоб покрити витрати. А роздрібні торговці стверджують, що споживачі не можуть дозволити собі платити більше.

Як зазначається, закон, прийнятий урядом президента Еммануеля Макрона у 2019 р., спрямований на надання фермерам більш справедливого прибутку, не зміг розв'язати проблеми низької прибутковості сільгоспдіяльності

«У Франції сільське господарство знаходиться в трагічній ситуації», — сказав фермер і лідер профспілок Макс Бауер.

Він зазначив, що фермери останнім часом почали закінчувати життя самогубством. Згідно зі звітом Public Health France, один раз у два дні один фермер закінчує життя самогубством. Рівень самогубств серед фермерів на 20% вище, ніж в середньому по країні.

Нагадаємо, індійські фермери два місяці мітингували проти нових законів про вільний ринок торгівлі, називаючи їх «чорними» та «смертним вироком».

Виконано за допомогою Disqus