Карпатський мед отримає географічне зазначення у 2021 році

1 березня 2021 28 0
Карпатський мед отримає географічне зазначення у 2021 році
pixabay.com

Цього року «Карпатський мед» стане одним із 10 брендів, що отримає географічне зазначення в Україні. Це означає, що продукцію потрібно вирощувати у певному кліматичному середовищі, зберігати традиційну рецептуру. Про це повідомляє suspilne.media.

«Карпатський мед» виготовляють у гірській місцевості у Закарпатській, Чернівецькій, Львівській та Івано-Франківській областях. До того ж такий мед важче добути, наприклад, ніж соняшниковий, а ще він багатший вітамінами», — йдеться в повідомленні.

За словами Василя Мануляка, заступник голови Спілки пасічників Прикарпаття, місцевий мед — падевий, що має найбільшу бактерицидну властивість. 

Разом з тим бджолярів зауважують, що під брендом «Карпатського меду» часом продають інший. За смаковими властивостями відрізнити важко, тому при купівлі краще питати про сертифікат.

«Є хвойний падевий мед, є вересовий, з малини, іван-чаю, але все одно йому притаманна кислинка. Гірський мед цінніший ще й тому, що його на 70% менше добувають, ніж рівнинний», — підкреслив Іван Юсько, голова Спілки пасічників Прикарпаття.

Читати за темою: Опубліковано карту племінних пасік України

Виконано за допомогою Disqus