Аграрії пропонують зробити поетапним накладення штрафів за порушення щодо зберігання пального

3 березня 2021 111 0
Аграрії пропонують зробити поетапним накладення штрафів за порушення щодо зберігання пального
Traktorist.ua

Аграрії пропонують ввести поетапність у накладанні штрафів за порушення законодавства щодо зберігання пального. Про це йшлось під час засідання робочої групи з оперативного розв'язання питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі, інформує пресслужба Мінекономіки.

«Податковий штаб функціонує майже пів року, де скоординована взаємодія всіх учасників робочої групи забезпечує вирішення проблематичних для аграрного бізнесу питань. Нам важливо знати, з якими проблемами у сфері оподаткування, ліцензування або держпідтримки стикаються аграрії та в експертному колі напрацювати відповідні рішення, які покращать функціонування їх бізнесу», — розповів Тарас Висоцький, заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Під час засідання присутніх поінформували про основні порушення, за які накладались штрафні санкції на підприємства.

«Так, учасники запропонували ввести поетапність у накладанні штрафів за порушення законодавства з ліцензування місць зберігання пального. Також запропоновано переглянути суми штрафних санкцій», — додали у міністерстві.

Читати за темою: В Парламенті зареєстрували законопроект про скасування ліцензій на пальне

Також увагу приділили проблематиці призупинення реєстрації податкових накладних для сільгоспвиробників. Зокрема, було рекомендовано активізувати роботу регіональних робочих груп з метою розв'язання таких питань, а також провести додаткові роз’яснення для агровиробників для зниження випадків блокування при реєстрації податкових накладних.

«Учасники торкнулися формування податкового кредиту при загибелі врожаю внаслідок посухи. Серед запропонованих на 2021 рік напрямів державної підтримки АПК є програма з підтримки агрострахування. Вже цього тижня Аграрний комітет має затвердити запропоновані Мінекономіки напрями держпідтримки на поточний рік», — підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, вчора, 1 березня, набрав чинності Закон України від 17.12.2020 року №1115-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції»

Виконано за допомогою Disqus