Зрошення приноситиме Україні 15 млрд грн щороку — Павленко

12 січня 2016 77 0
Мінагропрод розробляє стратегію з відновлення та розвитку зрошення
Douvr.gov.uaМінагропрод розробляє стратегію з відновлення та розвитку зрошення

Мінагропрод розробляє стратегію з відновлення та розвитку зрошення, зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба міністерства.

За його словами, для розроблення стратегії міністерством за домовленістю із Світовим банком створена координаційна рада та 5 робочих груп за участі всіх зацікавлених сторін.

«Проект концептуальних принципів реформування галузі меліорації земель має бути готовий у лютому 2016 р. Не пізніше березня планується його подати на затвердження КМУ», — повідомив посадовець.

«Наявність затвердженої Стратегії стане основою підготовки угоди зі Світовим банком щодо його участі у фінансуванні відповідних робіт. Ми розраховуємо, що фінансування і відновлення зрошення розпочнеться у 2016-2017 р., а до 2020 р. вдасться відновити поливи на площі 500-550 тис. га. Це дозволить довести загальні площі зрошення (без Криму) до 1 млн га», — повідомив міністр.

Він наголосив, що за експертними оцінками на цей проект має бути залучено $1,5-2 млрд інвестицій. Відновлення зрошення на площі 500-550 тис. дозволить додатково виробляти сільськогосподарську продукцію на 15 млрд грн щороку.

Виконано за допомогою Disqus