Українцям можуть скасувати право на отримання безкоштовних 2 га землі

21 квітня 2021 377 0
Українцям можуть скасувати право на отримання безкоштовних 2 га землі

Сьогодні, 21 квітня, на засіданні Уряд погодив суперечливі зміни до законодавства, які можуть означати скасування права українців на безкоштовні 2 га землі. Про це написав нардеп Олексій Гончаренко у Telegram.

В законопроекті про «консолідацію землі» прибрали норми про те, що для ведення особистого сільського господарства використовуються передані у власність 2 га землі.

Як написав нардеп, це рішення ще має бути підтримане Верховною Радою.

Як зазначається, Урядовці схвалили проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань консолідації земель», яким пропонується удосконалити правове регулювання відносин щодо консолідації земель, передусім сільськогосподарського призначення, шляхом визначення організаційно-правових засад консолідації таких земель, підстав, способів та порядку проведення консолідації земель.

Читати за темою: Стало відомо, як буде проводитись викуп земельних ділянок

Також пропонується визначити новий вид документації із землеустрою, відповідно до якої здійснюватимуться заходи, пов’язані з проведенням консолідації земель.

Консолідація земель — комплекс організаційних, правових, землевпорядних та інших заходів, що полягає в економічно обґрунтованому об’єднанні землевласниками земельних ділянок всіх категорій та форм власності, місце розташування, розміри та конфігурація яких забезпечують стале землекористування.

Проєкти землеустрою щодо консолідації земельних ділянок розробляються з метою усунення недоліків земельних ділянок (черезсмужжя, дрібноконтурність, відсутність доступу до доріг та комунікацій тощо), а також можуть передбачати здійснення заходів щодо поділу, об’єднання, обміну, купівлі-продажу земельних ділянок, встановлення земельних сервітутів, укладення, зміни договорів про користування земельними ділянками.

Так вказується, що строк оренди земельних ділянок с/г призначення не може бути меншим 7 років, а ділянок меліоративних земель і на яких проводиться гідротехнічна меліорація — не меншим, ніж 10 років.

Виконано за допомогою Disqus