Ціни на ріпак можуть досягти нових рекордів — Нероба

23 квітня 2021 417 0
Ціни на ріпак можуть досягти нових рекордів — Нероба
Kurkul.com

У 2020/21 МР ціни на ріпак очікуються на високому рівні і можуть досягти нових рекордів. Такий прогноз зробила менеджер з розвитку бізнесу компанії Maxigrain Олена Нероба в інтерв'ю Latifundist.com.

«Ріпак — це, мабуть, та культура, яку виростити найскладніше з найбільш обговорюваних. Але в цьому сезоні вона буде прям «золота». Тому ті, хто ще не продав свій урожай мають можливість отримати дуже хорошу ціну», — розповіла Олена Нероба.

Вона також нагадала, що Канада понад три тижні тому закупила партію українського ріпаку нового врожаю з поставкою в серпні, а на початку цього тижня — другу. При цьому раніше ця країна не робила закупівель ріпаку з України.

«Ріпак з України в Канаду — це як пісок в Сахару відвозити. Дійсно, в Канаді дуже напружений баланс щодо каноли. У них дуже добре пройшов експортний сезон і новий урожай ще нескоро. У мене, на жаль, поки немає точної інформації. Але можна припустити, виходячи з того, хто покупець і де розташований завод, що це будуть 30-тисячники. Тому що туди просто не зайде Panamax», — пояснила Олена Нероба.

Нагадаємо, Мінекономіки України запропонувало ввести заборону на експорт насіння соняшнику з 15 травня по 30 вересня 2021 року.

Виконано за допомогою Disqus