На заводі ім. Ковальської розпочали виготовляти залізобетонні напіврами для спорудження агрокомплексів

23 квітня 2021 172 0
На заводі ім. Ковальської розпочали виготовляти залізобетонні напіврами для спорудження агрокомплексів
ЗЗБК ім. Ковальської

На ЗЗБК ім. Ковальської стартувало виробництво нових залізобетонних напіврам. Про це повідомила пресслужба заводу.

Зазначається, що нові вироби мають товщину 0,16 м, а у найбільших габаритах їх довжина сягає 14 м, а ширина — 3,75 м. 

«З них можна споруджувати прольоти будівель агрокомплексів  завширшки 24 м без використання додаткових вертикальних опор і балок перекриття. Це найбільші з  подібних конструкцій, що наразі представлено на ринку України», — розповіли у пресслужбі. 

Читати за темою: Завод Кобзаренка розробив подрібнювач деревини

Перше замовлення на 24-метрові «ключки» «Ковальська» виготовила для будівництва сучасного  агропромислового комплексу у Вінницькій області на площі понад 20 тис. м2. Уточнюється, що виготовити нове обладнання вдалось завдяки створенню спеціальної формооснастки та залученню нового обладнання — поворотних столів.

«На поворотних столах вироби формуються горизонтально, як це відбувається за класичною  технологією, але після набору міцності виробів столи повертаються гідравлічним механізмом на 76°. Таким чином, готові ЗБВ знімаються з форми та переміщуються вже у вертикальному положенні. Ідеально рівна поверхня опалубки дає можливість отримати «дзеркало» на готових виробах, а  вертикальне розміщення на складі готової продукції та при транспортуванні значно спрощує складування та зберігання виробів як на заводі, так і на будівельному майданчику», — прокоментував  процес виробництва Сергій Дурицький, головний інженер ЗЗБК ім. Ковальської.

Нагадаємо, що на підпільному мінізаводі Кіровоградщини вилучено 200 т фальсифікованого пального.

Виконано за допомогою Disqus